top of page

Helge Simonnes til Vest-Telemark seniorlæring 15. mars kl 13
Spenningen bygger seg nå opp om Donald Trump vil forsøke å bli nominert som den republikanske kandidaten til valget i 2024. Ved flere anledninger har han kommet med hint om at han vil gjøre det. I løpet av 2022 vil dette trolig bli avklart.


Helge Simonnes har nettopp gitt ut boken «Trump, Gud og kirken». Den viser hvordan president Trump, som for mange fremstod som lite gudfryktig, fikk massiv støtte fra evangelikale, hvite velgere. Disse velgerne har vist seg å være svært lojale mot Trump, og spørsmålet er om denne velgergruppen fortsatt vil støtte opp om ham.


På basis av den nye boken holder Helge Simonnes et foredrag med tittelen:


«Arven etter Donald Trump - når konspirasjonsteorier og religiøs retorikk truer demokratiet.
Simonnes har tidligere besøkt svært mange biblioteker og senioruniversiteter med foredraget «God bless America – falske nyheter som førte Donald Trump til Det hvite hus». Dette foredraget er en oppfølging av det tidligere og viser hvordan den hvite, evangelikale velgergruppen forble lojale til presidentens påstand om at «valget var stjålet». En allianse av voldelige Proud Boys, QAnon-konspiratorikere og kristne deltok i stormingen av kongressbygningen 6. januar 2021. De krevde at visepresident Mike Pence skulle henges fordi han bidro til å godkjenne valget av Joseph Biden som ny president. De samme gruppene har markert seg som koronaskeptikere og vaksinemotstandere. Foredraget gir innsikt i hvordan støtten til Trump ble så grunnfestet, og hvilke konsekvenser den religiøse retorikken kunne ha fått for demokratiet.


- Den massive støtten til Donald Trump et eksempel på hvor sårbart det blir når politikk og religion blir for tett sammenvevd, noe vi ser svært mange tilfeller av også i Europa, sier Helge Simonnes.

Helge Simonnes var sjefredaktør i avisen Vårt Land fra 1991 til 2016. Han har vært styreleder i Norsk Presseforbund og Mediebedriftenes Landsforening. De siste årene har han gitt ut flere bøker i skjæringspunktet mellom religion, media og politikk, blant annet Kampen om korset i politikken i 2019 og «En Gud for de mange». Han er fast spaltist i Dagsavisen, og er en mye benyttet foredragsholder.
Helge Simonnes var sjefredaktør i Vårt Land fra 1991 til 2016. Han er utdannet siviløkonom og var en lang periode konsernsjef i Mentor Medier. Han er nå forfatter, foredragsholder og reiseleder ved siden av ulike styreverv. Han har i siste årene gitt ut flere bøker, og er fast spaltist i Dagsavisen, der han skriver om temaer i skjæringsfeltet religion og samfunn.

57 visninger

Comments


Siste oppdateringar

bottom of page